Jaarcongres De Maatschappij

22 oktober 2020

Jaarcongres De Maatschappij

JAARCONGRES DE MAATSCHAPPIJ: FUTURELAB FOR DESIGN & TECHNOLOGY

Over `De Maatschappij`
Maatschappelijke problemen zijn van alle tijden. Mensen die zich inzetten om die problemen op te lossen gelukkig ook. Zo ook in 1777, het jaar waarin De Maatschappij werd opgericht. Voluit: De Nederlandsche Maatschappij voor Nijverheid en Handel. Een community avant la lettre met maar één doel: het bevorderen van de welvaart en het welzijn van Nederland.

Dé broedplaats voor het algemeen belang
Daarmee is De Maatschappij al bijna 2,5 eeuw dé broedplaats van initiatieven voor het algemeen belang. Een landelijk netwerk van onafhankelijke denkers en doeners met goede ideeën die in onze samenleving graag iets voor een ander doen. Omdat goed kunnen meedraaien in onze maatschappij voor velen verre van vanzelfsprekend is.

Van lokaal idee tot landelijk initiatief
Nyenrode, de Jaarbeurs, Teleac, de Club van Rome, het Kinderwetje, het Koninklijke Instituut voor de Tropen (KIT): het zijn stuk voor stuk maatschappelijk relevante projecten met landelijke impact die ooit lokaal begonnen zijn als `een goed idee`. Initiatieven waar leden van De Maatschappij bij betrokken zijn geweest en die voor ons belangrijke voorbeelden zijn.