50 jaar Evoluon - Toen & Nu

19 september 2016

50 jaar Evoluon - Toen & Nu

50 jaar Evoluon - Toen & Nu

Meer dan 50 jaar geleden, tijdens een diner, komen Frits Philips en zijn 'artistieke rechterhand' Louis Kalff met de ambitie om een permanente expositieruimte te realiseren. Na verschillende schetsen van markante gebouwen, valt de keuze op de futuristisch ogende vliegende schotel.

Op 24 september 1966 opende het Evoluon haar deuren. Het was een geschenk van Philips aan de stad voor hun 75-jarig jubileum. Al snel wordt het Evoluon wereldwijd bekend door zijn unieke vorm én doordat het wetenschap en techniek voor iedereen bereikbaar en begrijpelijk maakt. De interactieve tentoonstelling wordt door maar liefst 10 miljoen mensen bezocht.

In 1991 wordt het Evoluon heropend als Philips Competence Centre, een zakelijk ontvangst- en ontmoetingscentrum. 8 jaar later, in 1999, heeft het Evoluon de status van World Class Conference Centre, een toplocatie voor events, vergaderingen en exposities.

Wij zijn geopend!

In 2014 wordt de exploitatie overgenomen door Regus. Na een uitgebreide make-over zijn het restaurant en terras nu op werkdagen voor iedereen vrij toegankelijk van 09:00 tot 20:00 uur. De ontvangsthal en het restaurant ogen speels, modern en licht. Voor de zakelijke markt beschikt het Evoluon over achttien vergaderruimtes van verschillend formaat. Of je nu met 2 of met 200 personen bent, het Evoluon biedt een pakket dat volledig op de wensen van de klant is afgestemd. Naast onze vergaderzalen beschikken we over flexwerkplekken en over een auditorium met plaats voor 460 mensen.

Voor plenaire sessies of een galadiner voor duizend personen, stellen we graag onze koepel van maar liefst 2500m2 beschikbaar. In de koepel, die bestaat uit meerdere ringen, heerst een bijzondere ambiance. Het Evoluon is bij uitstek een out of the box locatie waarin iedereen zijn creativiteit kwijt kan.

Pion Media

In samenwerking met Pion Media, heeft er op vrijdag 16 september een speciale editie plaats gevonden van de BusinessBorrel van 
IN Eindhoven. Tijdens deze exclusieve editie is de stadglossy IN Eindhoven uitgebracht, met daarin een zéér speciale editie van 50 jaar Evoluon. Benieuwd hoe dat er uit ziet? Kijk dan hier!

Meer weten?

Interesse om zelf iets te ondernemen in het Evoluon? Neem dan vooral contact op met onze Salesafdeling: 040-250 46 66.