Eindhoven viert de toekomst

24 maart 2016

Eindhoven viert de toekomst

Eindhoven viert de toekomst

In mei is is het 125 jaar geleden dat Philips haar eerste fabriek opende aan de Emmasingel. Daarom staken Philips, de gemeente Eindhoven, Eindhoven365, het Philips Museum en het Evoluon de koppen bij elkaar om de stad op 14 en 15 mei onder te dompelen in allerlei activiteiten.

Het Wonder van Eindhoven

Dit pinksterweekend vol activiteiten wordt gevoed met het DNA van de stad, waarin technologie, verbeeldingskracht, experimenteren, samenwerken en innovatie sleutelwoorden zijn. Die eigenschappen zijn, zoals de organisatie dat noemt, verantwoordelijk voor het ‘Wonder van Eindhoven’: waardoor Philips zo oud is kunnen worden en de stad Eindhoven flexibel genoeg is gebleken om moeilijke periodes te overwinnen. Niet door achterom, maar door vooruit te kijken. Daarom viert Eindhoven op 14 en 15 mei de toekomst!

Iedereen die zich bij Eindhoven of Philips betrokken voelt, kan meedoen en zelf initiatief nemen. Een aantal organisaties heeft al aangegeven dat te gaan doen. Ook omdat ze zelf iets te vieren hebben. Philips is niet de enige jarige. Zo bestaat de Bibliotheek dit jaar 100 jaar, de TU/e 60 jaar, het Evoluon 50 jaar en het Van Abbemuseum 80 jaar.

Ván en vóór de Eindhovenaar

Het programma van het weekend is er één vóór maar ook ván de Eindhovenaar. Daarom nodigen we iedereen uit een passende activiteit voor 'Philips 125 Eindhoven viert de toekomst' te bedenken. Wilt u uw activiteit met ons delen, mail dan naar: philips125@eindhoven.nl.

Geef daarbij wel duidelijk aan waar de activiteit een link heeft met één van de thema’s: Philips 125, Eindhoven viert de toekomst of het Wonder van Eindhoven. Het is helaas niet mogelijk om kosten vergoed te krijgen. Verzoeken om financiële bijdragen worden daarom niet in behandeling genomen.

Meer weten?

Voor extra informatie, tickets en meer, neem een kijkje in onze Agenda!