Kora at Evoluon gaat een nieuw tijdperk in en zet de deuren open.

22 oktober 2015

Kora at Evoluon gaat een nieuw tijdperk in en zet de deuren open.

Kora at Evoluon gaat een nieuw tijdperk in en zet de deuren open.

Eindhoven / Londen, 21 oktober 2015: Met een grote knal en een applaus van meer dan 250 gasten lanceerde wethouder Staf Depla Kora at Evoluon deze woensdag. Met Kora at Evoluon heeft Brainport, de regio rondom Eindhoven, nu een internationale ontmoetingsplaats die de wereld van het bedrijfsleven en het onderwijs verbindt. De locatie is nu open voor iedereen, compleet met werkplekken, een innovatie centrum, plus een café en restaurant open voor iedereen.
Opening Kora at Evoluon (3)

Tijdens het launc event benadrukten gastsprekers Candace Johnson (EBAN) en Riku Asikainen (FiBan) het internationale aspect van Kora bij Evoluon: het verbinden van bedrijfsleven en het onderwijs, het ontsluiten van financiering voor lokale ondernemers en toegang tot internationale markten. Na de start in Finland en Nederland heeft Kora plannen om locaties te openen in wereldwijde clusters van landen.

De aanwezigheid van een sterke internationale gemeenschap en high-tech in de Brainport regio maakt Roger Perrin (International Managing Director van Kora) enthousiast over de lancering in Eindhoven: 

'Toen ik voor het eerst naar Eindhoven kwam was ik helemaal onder de indruk van wat er gaande is: Hightech Campus, Strijp-S, de universiteit, de vooruitstrevende gemeente, de internationaal bekende hands-on cultuur. Toen kwam ik bij het Evoluon, en elke bus- en taxichauffeur die ik ontmoette zei dat ze geen beeld hadden wat er zich nu aan de binnenkant afspeelde. Het was ooit open voor het publiek, voor iedereen toegankelijk, en een symbool van Eindhoven. Om die reden hebben we het afgelopen jaar gewerkt om dat te veranderen en lanceren we een nieuw Evoluon die terug gaat naar zijn roots: mensen voor te bereiden op de internationale wereld van het werk!'

Opening Kora at Evoluon (2)

Kora at Evoluon biedt een café en restaurant - open voor iedereen -, een event-, vergader- en congrescentrum, en een innovatiecentrum met internationale connecties waar mensen hun bedrijven kunnen baseren.

Opening Kora at Evoluon (1)