“Onvrede is nodig voor verandering”, Frans Timmermans op The New Horizon

14 januari 2015

“Onvrede is nodig voor verandering”, Frans Timmermans op The New Horizon

Op 6 januari sprak Eurocommissaris Frans Timmermans deze woorden uit tijdens The New Horizon in het Evoluon te Eindhoven. Op deze nieuwjaarsreceptie voor de Brainport regio hield hij een inspirerend betoog over ondernemen zonder grenzen.

Hierin doelde hij niet alleen op internationale handel, maar ook op het weghalen van de grenzen die wijzelf creëren. Hij drukte de ruim 1000 aanwezigen op het hart ook hem als vertegenwoordiger van de EU aan te blijven spreken op belemmerende regelgeving.

Uiteraard sloot hij zijn inspirerende toespraak af met een gezamelijke toast op een succesvol 2015: ‘We hebben iets meer onvrede nodig om verandering in gang te zetten. Wanneer we de toekomst met vertrouwen tegemoet zien kunnen we de uitdagingen aangaan.’.

Als voorbeeld van grenzeloze samenwerking haalde Timmermans ook de Triple Helix aan: de bijzondere samenwerking tussen overheid, onderwijs en bedrijfsleven binnen de Brainport regio. Ook deze nieuwjaarsreceptie zelf is daar een voorbeeld van: een initiatief van 13 partners, waaronder Evoluon Eindhoven.

Bekijk meer foto's van en informatie over op The New Horizon