Startups halen miljoenen op tijdens Demo Day in Evoluon Eindhoven

11 februari 2015

Startups halen miljoenen op tijdens Demo Day in Evoluon Eindhoven

Groot succes voor de accelerator Startupbootcamp HightechXL tijdens de Demo Day 2015: Door de startups Avular en Manus Machina is ter plekke ruim 1 miloen euro funding opgehaald.

Op vrijdag 6 februari 2015 hebben deze twee startups de Chinese investeerder Yu overtuigd: In een uitverkocht Evoluon Eindhoven werden de overeenkomsten live op het podium gesloten.

Avular, een spinoff van de TU/e, heeft een drone ontwikkeld voor industrieel gebruik, geschikt voor het inspecteren van landbouwgrond of gebouwen. Manus Machina heeft een robothandschoen ontwikkeld voor virtual reality toepassingen. Met handbewegingen kan zo niet alleen gegamed worden, maar ook snel en intuitief een drone worden bestuurd. Een link met Avular was snel gemaakt.

Demo Day: afsluitende presentaties van Startupbootcamp HightechXL

HightechXL, de Eindhovense tak van Startupbootcamp, heeft de focus op hardware en is gehuisvest op de Hightech Campus Eindhoven. Op de afsluitende Demo Day presenteren de deelnemers aan de accelerator zichzelf aan mogelijke investeerders uit vele landen.

Voor dit doel is middenin de bekende koepel een podium gebouwd met daarachter een groot scherm: Door deze opzet is de focus continue op de spreker gericht. Vanaf de ringen hebben zo ruim 900 bezoekers kunnen genieten van de pakkende pitches van 11 hardware startups.

Startupbootcamp-Demoday-2015

De twee grote winnaars van deze editie zijn Avular en Manus Machina, maar ook de startup STaR Engines heeft eerder goede zaken gedaan. Op het podium werd bekend gemaakt dat zij door Nederlandse Angel Investor Frans van Gils gesteund worden met een investering van 2 miljoen. STaR Engines gaat met het opgehaalde geld verder met Jerr-e, een draagbare dieselgenerator voor het opladen van electrische voertuigen.

Startupbootcamp-Demo-Day-2015-Guus-Frericks