The New Horizon 2016: Samenwerken staat centraal

23 maart 2016

The New Horizon 2016: Samenwerken staat centraal

The New Horizon 2016: Samenwerken staat centraal

Afgelopen dinsdag vond The New Horizon weer plaats in het Evoluon: de nieuwjaarsreceptie voor de Brainport regio. De cijfers spreken voor zich. Ruim 1200 gasten die op uitnodiging van 14 partners gezamelijk het nieuwe jaar inluiden: samenwerken blijft centraal staan in Eindhoven en omgeving. 

Deze derde editie van The New Horizon had als thema What's Next? en daagde de aanwezigen uit om na te denken over de toekomst. Burgemeester Rob van Gijzel sprak de aanwezigen toe en wees erop dat creatieve en ondernemende mensen elkaar moeten vinden. Als voorbeeld verwees hij naar de 22 studenten van Solar Team Eindhoven. Zij schreven geschiedenis door met hun energie-positieve gezinsauto Stella Lux de World Solar Challenge (een 3.000 kilometer tellende tocht dwars door Australië) te winnen.

Zij werden deze avond dan ook in het Evoluon gehuldigd. Op de vraag of we allemaal in deze auto's op zonnecellen zouden gaan rijden gaf bestuursvoorzitter Jan Mengelers van de TU/e een krachtig antwoord: "Ja, in dit soort auto's gaan we allemaal rijden."

Nieuwjaars-receptie-Brainport-Eindhoven-2016-The-New-Horizon-7

Samenwerkende partners

De nieuwjaarsreceptie The New Horizon is een initiatief van 14 samenwerkende organisaties:

AKDBrainport DevelopmentBZWEHV365Kora at EvoluonHightech Campus Eindhoven,IAKKamer van KoophandelMikrocentrumSumma CollegeTU/eWTC-EGilissen &SintLucas.

Stella-Lux-Nieuwjaars-receptie-Brainport-Eindhoven-2016-The-New-Horizon-2